Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρομποτικής Robotex με περισσότερους από χίλιους συμμετέχοντες το Σαββατοκυρίακο 29-30 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο Παγκύπριος διαγωνισμός ρομποτικής Robotex διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά από το Cyprus Computer Society με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας. Το Robotex Cyprus εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Ψηφιακό Πρωταθλητή, στηρίζεται από τη Cyta ως Στρατηγικό Συνεργάτη, την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Educational Innovation Leader.

1025 διαγωνιζόμενοι, μαθητές, φοιτητές και ενήλικες έλαβαν μέρος σε πρωτοποριακές προκλήσεις όπως το ράλλυ, η μονομαχία μεταξύ ρομπότ γνωστή ως σούμο και η έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο. Το 2ήμερο φεστιβάλ Robotex επισκέφτηκαν χιλιάδες άτομα που επιδίωξαν να γνωρίσουν από κοντά τις ευκαιρίες που προσφέρει η ρομποτική τεχνολογία. Εκτός από τις εντυπωσιακές ρομποτικές μάχες το κοινό παρακολούθησε επιδείξεις από μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα (drones) και επισκέφτηκε τις εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα ανθρωποειδή ρομπότ NAO και Nicky .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ


Διοργανωτής

Συνδιοργανωτές

Με την Έγκριση

Χορηγοί

Στρατηγικός Συνεργάτης

Youth Supporter

Educational Innovation Leader

Χρυσοί Χορηγοί

Ασημένιοι Χορηγοί

Χάλκινοι Χορηγοί

Πανεπιστήμια

Υποστηρικτές

Συνεργάτες

Επικοινωνία